У Републици Српској преминуло шест особа заражених вирусом корона, 40 новозараженo

Г.С.
У Републици Српској преминуло шест особа заражених вирусом корона, 40 новозараженo

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Бањалуке, мушкарцу старије животне доби из Осмака, мушкарцу старије животне доби из Дервенте, мушкарцу старије животне доби из Бијељине, мушкарцу средње животне доби из Мркоњић Града и мушкарцу средње животне доби из Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.060 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 182 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Код 40 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске извршено је тестирање 586 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 40 особа у Републици Српској.

Ради се о 23 мушке и 17 женских особа, од којих је седам млађе, 29 средње и четири особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 11 особа је из Добоја, осам из Бањалуке, пет из Модриче, по три особе су из Братунца и Кнежева, по двије из Дервенте, Козарске Дубице и Зворника и по једна особа је из Прњавора, Лакташа, Шамца и Брода.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.711 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 51.870 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 270, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 72, а у општим болницама 198.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.201 особа, а надзор је завршен код 44.026 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана