У пуцњави у Њемачкој девет жртава, осумњичени нађен мртав

Танјуг
У пуцњави у Њемачкој девет жртава, осумњичени нађен мртав

ХАНАУ - Најмање девет особа убијено је у пуцњави у два наргила бара у њемачком граду Ханау синоћ, а осумњичени је пронађен мртав у свом дому, саопштила је њемачка полиција.

Масакр у граду Ханау извршио је држављанин Немачке Тобиас Р. који је оставио опроштајно писмо, у ком изражава радикално десничарске погледе, пише њемачки Билд.

До злочина је дошло у наргила бару у центру града када је нападач отворио ватру, усмртивши девет особа.

Локални медији јављају да је у међувремену пронађено тијело особе за коју се сумња да је извршила напад и то у његовом стану. На истом мјесту пронађено је још једно тијело.

Напад је, како се сумња, извршио држављанин Њемачке, чије тијело је полиција пронашла у кући његовог оца. Сумња се да је нападач извршио самоубиство.

Медији преносе да је реч о Тобиасу Р. који је, према писању Билда, оставио опроштајно писмо и видео-исповијест.

У свом исповједном писму Тобиас Р. изражава збуњене погледе, од којих су многи радикално десничарске природе, пише Билд не наводећи изворе информација.

Такође, нападач говори о потреби уништења одређених народа чије протјеривање из Њемачке више није могуће остварити.

За сада нису званично потврђене ове информације.

Први напад се догодио око 22.00 у центру града испред наргила бара, гдје је убијено троје људи. Према ријечима свједока нападачи су колима побјегли са лица мјеста.

- Колеге су ми рекле да је било пуцњаве и довезао сам се да им помогнем. Уплашио сам се да ми нису отац и брат страдали, али срећом убрзо сам их угледао преплашене.Сви смо у шоку - прича грађанин чији отац је власник наргила бара.

- Било је као у филму! Још не могу да дођем к себи, и не могу да вјерујем шта се догодило - испричала је једна жена, очевидац напада.

Други напад је био у наргила бару на другом крају града гдје је убијено још пет људи, а један повријеђени је, како наводе медији, у међувремену подлегао повредама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана