У протекле четири године значајна улагања у општине

Срна
У протекле четири године значајна улагања у општине

ЛАКТАШИ - Предсједник Општинског одбора СНСД-а Лакташи Ранко Карапетровић рекао је данас да је СНСД у тој општини добро организован за предстојеће локалне изборе у БиХ.

"Од оснивања партије смо на власти у Лакташима и велика је одговорност на нама да у сарадњи са грађанима наставимо тај посао успјешно као до сада", рекао је Карапетровић новинарима у Лакташима, уочи састанка чланова Извршног комитета СНСД-а са руководствима општинских и градских одбора странке из Изборне јединице два.

Он је додао да су Лакташи по привредној снази на трећем мјесту у Републици Српској, али да се сада суочавају са проблемима усљед епидемије вируса корона, те да увијек, у договору са руководством партије и Републике Српске, траже начине како да што боље превазиђу све проблеме.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Градишка Зоран Аџић истакао је да је, захваљујући помоћи Владе Српске, од 2016. до 2020. године у ову локалну заједницу уложено 50 милиона КМ у инфраструктуру.

"У то су била укључена и средства нашег града. Такође, успјели смо да обезбиједимо и 59 милиона КМ грантовских средстава од УНДП-а, Европске комисије и из других извора и пројеката. То је доказ да је СНСД озбиљна политичка организација која развија Градишку и зна да препозна проблеме и потребе грађана и привредника", рекао је Аџић.

Он је додао да је пандемија вируса корона оставила посљедице на привреду, али да градска власт уз помоћ Владе настоји да превазиђе и санира те проблеме.

"Такође, све капиталне и инфраструктурне инвестиције желимо да доведемо до краја јер то значи бржи излазак из кризе", нагласио је Аџић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Србац Млађан Драгосављевић рекао је да је циљ тог одбора континуитет у погледу развоја ове локалне заједнице уз подршку републичке власти и страначког руководства.

"Тим путем ћемо наставити и након локалних избора", поручио је Драгосављевић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Прњавор Дарко Томаш рекао је да су биле успјешне мјере које је предузела Влада Српске у вријеме пандемије вируса корона.

"Планиране су и одређене мјера локалне власти која ће помоћи људима и нећемо стати на томе. Прњавор је уз подршку Владе урадио много на плану инфраструктуре. Градња ауто-пута који пролази кроз нашу општину много је погодовала развоју. Дакле, показали смо у задње три и по године да је немогуће развијати се без подршке виших нивоа власти. Ми смо у томе успјели и надам се да ће то грађани препознати на предстојећим локалним изборима", нагласио је Томаш.

Састанку чланова Извршног комитета СНСД-а у Лакташима са руководствима општинских и градских одбора странке из Изборне јединице два, која обухвата Градишку, Лакташе, Прњавор и Србац, присуствовује партијско руководство предвођено предсједником и потпредсједником странке Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана