У Португалу ухапшени чланови криминалне организације из Котора

Срна
У Португалу ухапшени чланови криминалне организације из Котора

ПОДГОРИЦА - Чланови организоване криминалне групе из Котора чији су иницијали И.Б. (56) и В.Б. (30) ухапшени су данас у Португалији по потјерници канцеларије Интерпола из Подгорице.

Осумњичени су, према оперативним подацима, високорангирани чланови организоване криминалне групе из Котора за којима су расписане међународне потјернице од 2017.године, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Они су данас лоцирани и ухапшени у граду Редондо након што је послије вишеседмичне акције португалске полиције лоцирана вила у којој су боравили.

“Приликом претреса осумњичених и објекта, пронађена су фалсификована лична документа Бугарске и Хрватске са другим идентитетима, као и један пиштољ”, наводи се у саопштењу.

И.Б. се потражује ради обезбјеђења присуства кривичном поступку који се води против њега у Црној Гори због сумње да је извршио кривично ђело стварање криминалне организације.

И В.Б. се потражује из истог разлога због сумње да је извршио кривично ђело стварање криминалне организације, покушај изнуде у саизвршилаштву, тешко ђело против опште сигурности у стицају са кривичним ђелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Из полиције су навели да се И.Б. сумњичи да је од почетка новембра 2011. године па надаље, у Котору, Тивту и Будви створио криминалну организацију заједно са С.К.

Наведено је да је И.Б. у организацији одређен да планира извршење кривичних ђела, даје упутства и наредбе члановима криминалне организације у правцу извршења кривичног ђела, да обезбјеђује материјална средства за извршење кривичних ђела и да сам врши кривична ђела.

В.Б. се сумњичи да је као члан криминалне организације прихватио да примјењује насиље и застрашује друге особе изнудама, да набавља, држи и складишти оружје, експлозивна средства, панцире за потребе чланова криминалне организације, те одржава везу са одређеним члановима криминалне организације ради преношења упутстава које му даје организатор.

Како је наведено у полицијском саопштењу, он је мају 2016. године покушао да изнуди више од 30.000 евра од К.Б, па је након неуспјелог плана, у јулу исте године активирао експлозивну направу коју су претходно поставили на возилима К.Б.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана