У комбију кријумчарио 17 миграната

Небојша Томашевић
У комбију кријумчарио 17 миграната

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) ухапсили су на синоћ на регионалном путу између Сапне и Калесије М.Ш. (41) из Бановића због кријумчарења људи те спријечили кријумчарење 17 држављана Бангладеша, Пакистана и Авганистана.

Портал Кликс пренио је да су мигранти пронађени у његовом комбију, када су га зауставили припадници Полицијске станице Сапна полицијске управе Калесија, синоћ су око 21 час.

- Полицајци су зауставили и контролисали возило марке "фолксваген каравела" којим је управљао М. Ш. Контролом унутрашњости возила је утврђено да се у возилу налази укупно 17 страних држављана, миграната. О свему су обавјештени службеници Теренске канцеларије СИПА у Тузли због подузимања даљих мјера - казала је за портпарол Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона Амра Капиџић.

СИПА је саопштила да су током ове акције њихови припадници одузели су мобилни телефон и путничко возило за које се сумња да је кориштено приликом организације превоза кријумчарених лица.
Осумњичени је приведен у просторије СИПА и над њим се врши криминалистичка обрада.
СИПА је ову акцију спровела по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, у сарадњи са Граничном полицијом БиХ, Службом за послове са странцима и Министарством унутрашњих послова Тузланског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана