У Кантоналној болници у Зеници заражена 32 доктора и 40 медицинских сестара

Срна
Foto: Архива

ЗЕНИЦА- У Кантоналној болници Зеница вирусом корона заражена су 32 доктора, 40 медицинских сестара и 15 запослених у администрацији, док је још педесетак људи у изолацији због контакта са зараженима, што усложњава рад ове здравствене установе, рекао је данас директор те болнице Расим Скоморац.

Скоморац је чланове Владе Зеничко-добојског кантона информисао да је због тога врло тешко на одговарајући начин организовати лијечење, прегледе и контроле пацијентима позитивним на вирус корона, али и свим другима.

Он је нагласио да се капацитети убрзано попуњавају и да је све тежа клиничка слика обољелих који су смјештени у Кантоналној болници, што изискује повећан ангажман и особља и материјалних средстава.

Скоморац је навео да више од 70 одсто пацијената заражених короном има потребу за подршку кисеоником, док је шест на респиратору.

Влада Зеничко-добојског кантона дала је данас сагласност премијеру по овлаштењу Мирнесу Башићу да са Развојним програмом УН потпише споразум о суфинансирању набавке тестова за вирус корона за потребе пи-си-ар /ПЦР/ лабораторије у Кантоналној болници Зеница и Општој болници Тешањ, саопштено је из кантоналне Владе.

Влада је у петак одобрила средства у износу од 306.000 КМ којима ће се финансирати набавка 3.000 мултиплекс тестова, 4.500 стандардних ПЦР тестова, те 6.000 комада екстракцијских сетова, што би требало да буде довољно за мјесец дана.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана