У ФБиХ издато рјешења о казнама у износу од 42.500 КМ

Срна
У ФБиХ издато рјешења о казнама у износу од 42.500 КМ

САРАЈЕВО - Санитарни инспектори Управе за инспекцијске послове Кантона Сарајево извршили су 108 инспекцијских надзора у оквиру контроле поштовања епидемиолошких мјера, те издали рјешења о казнама у укупном износу од 42.500 КМ.

Инспекцијски надзори су вршени јуче у угоститељским објектима, тржним центрима, трговинама и кладионицама на подручју девет општина Кантона Сарајево, а истовремено су настављене и контроле у јавном градском превозу.

За утврђене недостатке /прекобројност гостију/купаца/грађана, непоштовање социјалне дистанце, неправилно или неношење маски, недостатак дезинфекционог средства/ издата су 24 прекршајна налога у укупном новчаном износу од 42.500 КМ од чега 16 прекршајних налога у износу од 28.000 КМ кладионицама и осам прекршајних налога у износу 14.500 КМ угоститељима.

Издато је и 15 рјешења о отклањању недостатака, те једно рјешење о забрани рада због кршења наредбе везане за ограничено вријеме рада до 23.00 часа, преносе федерални медији.

У јавном градском превозу је извршено осам инспекцијских надзора, те су поступајући инспектори ради недостатка ознака на сједиштима, прекобројности путника и непоштовања обавезног размака од једног празног сједишта издали два рјешења са корективним мјерама.

Током ноћи са петка на суботу у предмету контроле поштовања наредби и мјера кризних штабова, а у вези са закључцима Владе Кантона Сарајево, тимови санитарних и тржишно-туристичких инспектора су извршили 42 инспекцијска надзора у сарајевским угоститељским објектима у сарадњи са Јединицом за подршку МУП-а Кантона Сарајево.

Тржишно-туристички инспектори су током протекле ноћи за утврђене недостатке издали четири прекршајна налога у износу 10.000 КМ због неиздавања фискалних рачуна, док је у једном угоститељском објекту због неизвршења рјешења издат закључак о печаћењу објекта.

Најављени појачани надзори биће настављени и током наредних дана, а у понедјељак, 8. марта, инспектори ће контроле поштовања хигијенско-епидемиолошких мјера усмјерити на евентуално организовано обиљежавање Међународног дана жена.

За инспекцијске органе субјекти надзора су послодавци регистровани као правна или физичка лица, за које је у случају неспровођења општих мјера за спречавање заразе, могуће изрећи новчане казне од 3.000 до 10.000 КМ за правна лица, од 500 до 2.000 КМ за одговорно лице у правном лицу, те од 2.000 до 8.000 КМ за обртнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана