У ФБиХ 95 лица заражено вирусом корона, међу њима и часна сестра

Агенције
У ФБиХ 95 лица заражено вирусом корона, међу њима и часна сестра

САРАЈЕВО - У ФБиХ евидентирано је 95 случајева заразе вирусом корона, а тестирано је укупно 737 особа, саопштено је данас из Завода за јавно здравство ФБиХ, преноси Срна.

Из Завода наводе да су утврђени увезени случајеви из Италије, Њемачке, Швајцарске и Србије и да постоји локална трансмисија на подручју Херцеговачко-неретванског кантона, Западнохерцеговачког кантона, Унско-санског кантона и Босанско-подрињског кантона.

- Два већа кластера везана су за догађај у Коњицу (31 потврђени случај) и случај у Мостару (седам потврђених случајева) - наводи се у саопштењу Завода.

У Унско-санском кантону евидентирана су три кластера, те два кластера у Западнохерцеговачком кантону и један у Кантону Сарајево, преносе федерални медији.

Нови случајеви заражених стигли су из Аустрије, Турске и САД, а констатована су четири смртна случаја.

Тренутно највише заражених забиљежено је у Херцеговачко-неретванском кантону - 33, потом у Западнохерцеговачком кантону - 17 и Сарајевском кантону -13 .

У Дому здравља Љубушки регистрован је први случај заразе вирусом корона код седамдесетогодишње женске особе, која има адресу становања у Читлуку, а Кликс је објавиода се ради о часној сестри.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана