У Борцу желе да савладају Мостарце послије непуних пет година: Ником не пријетимо, али желимо побједу

Дарко Пашагић
У Борцу желе да савладају Мостарце послије непуних пет година: Ником не пријетимо, али желимо побједу

БАЊАЛУКА - Послије пораза на “Грбавици” фудбалери Борца желе да се што прије врате на побједнички пут, на којем им је препрека Зрињски, са којим играју у недјељу од 17 часова на Градском стадиону.

Уз све то, Бањалучани ће имати мотив више јер су посљедњи пут Мостарце побиједили прије непуних пет година. Наиме, у сезони 2015/16, савладали су их 20. септембра 2015. године на Градском стадиону са 2:1.

- Пораз од Жељезничара нас је ујединио. Анализирали смо критичне моменте који су довели до њега и жао нам је јер смо имали шансу да напокон дођемо до повољног резултата на “Грбавици” - рекао је тренер Борца Владо Јагодић.

За њега је помало нестваран податак да “црвено-плави” толико времена посте у дуелима са Зрињским.

- Невјероватно ми звучи да пет година Борац није побиједио клуб са стадиона “Под Бијелим бријегом”. Мостарски тим је у кризи резултата, али није игре. Стварају шансе које не погађају и сигурно имају веома квалитетан тим. Видим да нам пријете, мој млади колега Младен Жижовић најављује освајање три бода, али знају и они гдје долазе. Нећемо ником пријетити, али на нашем терену идемо на побједу, која би нам пуно значила, јер бисмо онда остали у борби за врх до репрезентативне паузе. Желимо да европски меч дочекамо у што бољем расположењу. У прва два домаћа дуела  остварили смо побједе и желимо да наставимо низ - казао је Јагодић и додао да у конкуренцији неће бити Александра Субића, који је још ровит.

Зрињски ће у Бањалуци бити ослабљен неиграњем бившег члана Борца Немање Билбије.

- Он је, по мени, међу пет најбољих играча у лиги. Са њим и без њега Зрињски је ипак друга екипа, јер он доноси додатни квалитет. Међутим, Зрињски има велики квалитет и ширину у играчком кадру, тако да нема опуштања - истакао је Јагодић.

Офанзивни везни Бањалучана Владан Даниловић на почетку сезоне игра у сјајној форми. Млади фудбалер је био стријелац на “Грбавици” и очекује да настави са добрим издањима.

- Зрињски по мени има најбољи ростер у лиги, али на Градском стадиону се ми питамо за коначан резултат. Лош улазак ривала у сезону неће нас заварати јер они имају квалитет на сваком мјесту. Ипак, то нас само мотивише, искрено, једва чекамо дерби и желимо да освојимо нова три бода. Што се тиче тих ранијих критика, оне су ме ојачале и натјерале да постанем бољи. Задовољан сам формом, настављам да радим и вјерујем да могу још да напредујем - истакао је Даниловић.

И у овој сезони уз Борац ће бити бањалучка компанија “Елнос”. Предсједник клуба са Градског стадиона Стојан Малбашић и директор “Елноса” Александар Шукало потписали су спонзорски уговор, који ће трајати до краја ове сезоне.

Премијер лига

1. Жељезничар    3        3        0        0        7:1     9

2. Сарајево 3        2        1        0        5:2     7

3. Широки Б.       3        2        1        0        5:3     7

4. Борац     3        2        0        1        9:2     6

5. Слобода 3        1        1        1        4:3     4

6. Вележ     3        1        1        1        4:5     4

7. Зрињски 3        1        1        1        1:2     4

8. Тузла сити       3        1        0        2        1:2     3

9. Крупа     3        1        0        2        1:3     3

10. Радник 3        0        2        1        1:3     2

11. Младост        3        0        1        2        2:11   1

12. Олимпик        3        0        0        3        1:4     0

Остали парови

У осталим сусретима четвртог кола састају се, субота: Младост - Тузла сити (17 часова), Вележ - Крупа (19), Слобода - Жељезничар (19), недјеља: Радник - Широки Бријег (19), Олимпик - Сарајево (16. септембар).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана