У Бијељини изузетно погоршана епидемиолошка ситуација, сутра шири састанак

Срна
У Бијељини изузетно погоршана епидемиолошка ситуација, сутра шири састанак

БИЈЕЉИНА- У Болници "Свети врачеви" у Бијељини сутра ће, због изузетно погоршане епидемиолошке ситуације, бити одржан састанак директора свих здравствених установа примарног нивоа које гравитирају ка бијељинској болници са члановима Кризног штаба ове здравствене установе.

Састанак ће бити одржан у 8.30 часова, након чега ће у 9.40 часова бити одржана прес-конференција испред зграде нове болнице.

У протекла 24 часа у Бијељини су регистроване 82 особе код којих је потврђен вирус корона, а у ковид болници је хоспитализован 41 болесник.

Већина обољелих има тешку клиничку слику, на кисеоничкој терапији је 27 болесника, од којих су троје на веома високим дозама кисеоника и њихова клиничка слика је изразито тешка.

Из бијељинске Болнице је поновљен апел грађанима да схвате озбиљност ситуације и да се стриктно придржавају прописаних и препоручених мјера заштите, како би се зауставила даља експанзија инфекције вирусом корона.

"Епидемиолошка ситуација је веома озбиљна, али је бијељинска болница дочекује организовано", саопштено је из Болнице "Свети врачеви".

У Болници "Свети врачеви" је, с циљем адекватног поступања у вријеме погоршане епидемиолошке ситуације, потпуно одвојен ковид дио од осталог дијела болнице и сви амбулантни прегледи обављају се у новој поликлиници за консултативно-специјалистичку заштиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана