У Бијељини 16 ухапшених због дроге, оружја и проституције, "пала" и српска старлета ФОТО

Небојша Томашевић
У Бијељини 16 ухапшених због дроге, оружја и проституције, "пала" и српска старлета ФОТО

БИЈЕЉИНА - Управа за организовани и тешки криминалитет и Полицијска управа Бијељина, у оквиру оперативне акције "Кристал", ухапсили су у Бијељини 16 особа због шверца дрогом и оружјем и проституције, а како сазнајемо међу приведенима је и српска старлета Тијана Максимовић познатија као Тијана Ајфон.

Полицијска управа Бијељина саопштила је да је у оквиру акције јуче претресена викендица у мјесту Суво поље код Бијељине гдје je затечено 35 особа из криминалног миљеа и заплијењени дрога, оружје и новац. Викеница је, према незваничним информацијама, власништво Милорада Деспотовића.

У  у овој полицијској акцији ухапшени су припадници организоване међународне  криминалне групе Милисав Томић, Александар Гајић, Радан Дотлић, Синиша Перић, Радослав Симић, Данијел Перић, Златан Ћук, Владан Какућа и Жељко Вујић из Бијељине, Павле Стевић и Срђан Мићић из Брчког, Жељко Симић и Саво Симић из Угљевика, Елвис Хоџић из Лукавца те Ади Бајгорић, држављанин Словеније и Тијана Максимовић звана Тијана Ајфон држављанка Србије из Руме.

У службене просторије доведени су и Дејан Какућа, Марко Еркић, Дамир Хамзић и Алекса Деспотовић из Бијељине,  Сашо Бијелић, Рикардо Мердауси, Славиша Дробић и Славко Винчић из Словеније, Саша Петровић из Чачка, Софија Гачић и Марија Крстић из Београда те Јована Денић из Мледеновца.

Сва наведена лица се саслушавају у својству осумњичених и свједока.

-   Претресање викендице је извршено са циљем спречавања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, оружја и проституције. У викеници је затечено 26 мушкараца и девет жена -рекли су у полицији.

Додали су да је током претреса викендице и возила осумњичених пронађено и привремено одузето 14 пакетића кокаина тешких око 46 грама те девет комада медицинских дрога.

- Пронађено је и девет   пиштоља различитог калибра, те гасни пиштољ, три панцира и новац у разним валутама у вриједности 20.000  марака - истакли су у полицији.

Нагласили су да су у консултацији са  надлежним тужилаштвом  16 особа ухапсили  због почињених кривичних дјела неовлашћена производња   и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, недозвољена производња и   промет оружја или експлозивних материја, те кривичног дјела навођење на проституцију. 

Акцију су извели припадници  Полицијске управе Бијељина у сардњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, по наредби Основног суда у Бијељини, а уз сагласност Окружног тужилаштва у   Бијељини.

Незванично сазнајемо да је Тијана Максимовић илегално из Србије у Српску дошла чамцем преко Дрине. Са њом су, дошле и Саша Петровић (32), Софија Гачић (27) и Јована Денић (27) ,које су у Србији довођене у везу са проституцијом.

Максимовићева је три дјевојке довела на журку у викендицу, те  је осумњичена за проституцију и подвођење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана