У Бањалуку допремљен други контингент помоћи из Србије

Срна
У Бањалуку допремљен други контингент помоћи из Србије

БАЊАЛУКА - Други контингент помоћи Владе Србије за Републику Српску у борби против новог вируса корона стигао је у Бањалуку.

Из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, које је у поподневним часовима запримило помоћ, саопштено је да је Влада Србије 2. априла донијела закључак да 10.000 литара раствора натријум хипохлорита донира Влади Српске.

“Овај закључак реализовало је Министарство пољопривреде Србије, а донирано средство за дезинфекцију производ је Јавног комуналног предузећа /ЈКП/ ж”Водовод и канализацијаж Нови Сад”, наводи се у саопштењу.

Натријум хипохлорит је средство које је препоручено за дезинфекцију површина, простора и објеката, али и за дезинфекцију воде за пиће.

“Тржиште Републике Српске овим средством се снабдијева искључиво из увоза, али због забране његовог извоза из неких земаља или отежаног транспорта, отежано је снабдијевање тржишта”, појаснили су из Министарства здравља.

Донација је значајна јер ће, како се наводи, обезбиједити ефикасно спровођење противепидемијских мјера у здравственим установама, али и у другим јавним установама здравља у Републици Српској.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске захвалило је Влади Србије за досадашњу несебичну помоћ у медицинској опреми и средствима у тренутку када се и Србија суочава са епидемијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана