Тузла за заштиту границе од нелегалних миграната Граничној полицији дала 120.000 КМ

Срна
Тузла за заштиту границе од нелегалних миграната Граничној полицији дала 120.000 КМ

САРАЈЕВО - Гранична полиција БиХ добила је од града Тузла 120.000 КМ, колико је обезбијеђено у буџету овог града за 2020. годину.

Из Граничне полиције саопштено је да је ријеч је о финансијској подршци с циљем заштите границе од незаконитог уласка миграната на подручје БиХ.

Донирана средства Гранична полиција БиХ ће утрошити транспарентно, намјенски и искључиво за јачање капацитета ове полицијске агенције, истиче се у саопштењу.

Директор Граничне полиције Зоран Галић захвалио је за донацију, као и свима онима који су у складу са својим могућностима пружили подршку.

- Исто тако желим захвалити и бившем министру безбједности БиХ Фахрудину Радончићу који је за свог мандата иницирао да се власти на свим нивоима укључе како би се адекватно одговорило на миграцијско питање јер јасно је да је највећи терет управо на Граничној полицији БиХ - додао је Галић.

Припадници Граничне полиције БиХ суочени су с повећаном нивоом ризика у обављању својих дужности, поготово за вријеме мигрантске кризе, те је веома важан сваки вид донације који помаже овој полицијској агенцији, наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана