Тужилаштво БиХ: Највјероватније пронађени посмртни остаци Бошњака из Вечића

Срна
Тужилаштво БиХ: Највјероватније пронађени посмртни остаци Бошњака из Вечића

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ саопштило је да се претпоставља да посмртни остаци, пронађени на неприступачном терену у планинском подручју општине Кнежево, припадају Бошњацима из которварошког мјеста Вечића, који су у новембру 1993. године покушали да се преко Влашића пребаце до Травника.

Током процеса ексхумације биће ангажован стручни деминерски и алпинистички тимови, навели су из Тужилаштва.

У саопштењу се подсјећа да су посмртни остаци пронађени на локалитету Дубока- Дубоки поток и да се претпоставља да је ријеч о више особа.

Тужилац и стручни сарадник из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ координисали су процес припреме и осигурања локације, ради провођења ексхумације.

Осим представника Тужилаштва БиХ, на локацији су били присутни и представници Института за нестала лица, као и представници преживјелих.

Локацију обезбјеђују полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводе из Тужилаштва и додају да ће ексхумација бити настављена.

Из Агенције за ситраге и заштиту (СИПА) јуче је саопштено да је у мјесту Дубока, у општини Кнежево, 3. јуна пронађено више посмртних остатака из протеклог рата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана