Тушевљак: Сраман чин бошњачких екстремиста на Врацама

Срна
Тушевљак: Сраман чин бошњачких екстремиста на Врацама

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Грађани и борци Источног Сарајева разочарани су срамним понашањем и скрнављењем спомен-плоче на Врацама која је по други пут за кратко вријеме предмет напада вандала из Федерације БиХ, изјавио је Срни предсједник Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак.

Тушевљак је нагласио да је то сраман чин који не води помирењу између Срба, Бошњака и Хрвата.

“Догодило се опет да су бошњачки екстремисти посули фарбом спомен-плочу на Врацама која никога не вријеђа и представља симбол догађаја из 1992. године - постројавање српског становништва како би се одбранило од непријатеља”, рекао је Тушевљак.

Он је истакао да борци Источног Сарајева имају стрпљења и поручио да екстремисти “не могу толико посипати фарбом колико су то борци у стању уклонити”.

“Имамо стрпљења за све. Али, може се догодити и да неко од Срба узврати истом мјером по њиховим спомен-плочама које вријеђају Србе по Сарајеву, попут оних на Вијећници или у Улици Васе Мискина”, рекао је Тушевљак.

Он је указао да су спомен-обиљежја Бошњака постављена широм Републике Српске које нико од грађана Српске не дира.

Тушевљак је поручио да борци Источног Сарајева неће дозволити да буду испровоцирани како би начинили нешто непромишљено.

Вечерас је по други пут у посљедњих осам дана оскрнављена спомен-плоча на Врацама коју је Борачка организација Источно Ново Сарајево поставила 2014. године.

Спомен-плоча је постављена неколико километара од центра Сарајева, у знак сећања на војну смотру коју је на томе мјесту маја 1992. године извршио генерал Ратко Младић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана