Турковићева назвала грађане размаженим: "Сви ми имамо јако добар живот"

ГС
Турковићева назвала грађане размаженим: "Сви ми имамо јако добар живот"

САРАЈЕВО - Министарка спољних послова БиХ Бисера Турковић "анализирала" је економску ситуацију у БиХ и живот грађана. Из њене "анализе" закључује се да грађани живе јако добро, али да су размажени, како их је и сама назвала.

Каже - "имају топлину дома, свјетло и нешто да поједу", а и већина "може да састави крај с крајем" што је, изгледа, довољно за "јако добар живот" који, тврди, сви имамо.

Турковићева је за Хајат ТВ коментирала актуелну политичку ситуацију у БиХ, а пред крај интервјуа анализирала је и економску ситуацију у земљи и њен утицај на живот грађана.

- Ситуација сваким даном постаје све боља, знате. Ништа се не добија без напора и рада. Постојале су и друге земље, знате, европске земље, моћне земље које су прошле кроз то, кроз сукобе и негирања, кроз пуно историјских упитника. Не знам зашто бисмо ми били поштеђени и имали некакав идиличан живот. Треба да се докажемо, да се изборимо - рекла је Турковићева, преноси Кликс.

На коментар новинарке да су људи можда уморни од борбе, Турковићева је одговорила да "нико нема право бити уморан, ако има нешто да поједе".

- Нико не треба да буде уморан од тога. Нико. Сви ми имамо јако добар живот. Онај који има топлину у дому, свјетло, који има нешто да поједе, не може бити уморан. Мислим да смо ми размажени - истакла је она.

Додала је да њу у Сједњеним Америчким Државама, као врхунцу развоја демократије и људских права, изненади када види "пацове око Стејт Департмента у Вашингтону, у које су смјештени бескућници".

- Ви овдје око Предсједништва БиХ и Савјета министара и парламената немате пацове са бескућницима - рекла је Турковићева.

На крају је признала да, како каже, ту и тамо и у БиХ има тешких случајева.

- Ми имамо тешких случајева, ту и тамо, не треба затварати очи пред тим. Али већина нашег народа може да састави крај с крајем. Али кад се говори о већини народа, ми имамо солидан живот - закључила је Турковићева.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана