Турковић: Нота Београду због високе казне за ратни злочин

Танјуг
Турковић: Нота Београду због високе казне за ратни злочин

САРАЈЕВО - Министарка иностаних послова БиХ Бисера Турковић упутила је Београду протестну ноту због пресуде којом је бивши командант тзв. Армије БиХ Хусеин Мујановић осуђен на 10 година затвора за ратни злочин почињен над Србима.

Турковићева је, како преноси сарајевски портал klix, тим поводом писала и високим европским званичницима Жозепу Борелу и Оливеру Вархеију.

Турковићева је, наводи се, незадовољна због, како тврди, непоштовања које Србија исказује и крши све раније постигнуте уговоре који третирају питање судских процеса ратних злочина.

Тврди, такође, да је таква политка Србије у супротности са Повељом Уједињених нација.

А у писму високим европским званичницима, шефица дипломатије БиХ, од њих тражи да, како наводи, “схвате озбиљност ситуације и њен потенцијални негативни утицај на стабилност”.

Она је позвала званичнике ЕУ да искористе, како наводи, свој ауторитет и позову на осуду свих фактора који могу дестабилизовати односе држава бивше СФРЈ.

Мујановић је у Београду осуђен на 10 година затвора за ратни злочин над Србима који су се налазили у ратном затвору у Храсници код Сарајева.

Тужилаштво је тражило да Мујановић буде осуђен на 15 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана