Тржни центар у Сарајеву кажњен са 3.500 КМ због кршења епидемиолошких мјера

Срна
Foto: Н1

САРАЈЕВО - Сарајевски тржни центар СЦЦ инспекција је казнила данас са 3.500 КМ због кршења хигијенско-епидемиолошких мјера за сузбијање ширења вируса корона.

Директор Управе за инспекцијске послове Кантона Сарајево Фахир Халиловић изјавио је да су инспектори прије подне ангажовани због гужви у тржним центрима због “црног петка”, дана великих снижења у трговинама.

Према његовим ријечима, први инспектор је око 11.00 часова у холу СЦЦ-а затекла 100 људи и одмах позвала управу овог тржног центра да предузму активности ради поштовања хигијенско-епидемиолошких мјера, нарочито у погледу обезбјеђивања социјалне дистанце, односно броја људи који могу бити у објекту.

“Објекат је испражњен у том моменту”, рекао је Фахировић за сарајевски “Дневни аваз” и додао да су по налогу инспектора затворени сви помоћни улази/излази у објекат, осим главног.

Директор кантоналне инспекције додао је да су се колегиници у СЦЦ-у придружила још два инспектора јер се у поподневним часовима очекује појачан прилив људи и потенцијалних купаца.

СЦЦ-у је издат прекршајни налог у износу од 3.500 КМ, и то 3.000 КМ као правном лицу и 500 КМ одговорном лицу, односно директору центра јер није обезбијеђено поштовање наредбе Кризног штаба, а по којој је забрањено присуство више од 30 људи и на отвореном и на затвореном простору.

“Ми ћемо наставити са активностима у тржним центима и сутра од раних јутарњих часова. Можемо пустити 30 људи у једну радњу сада, уколико задовољава квадратуром, али не може у читавом холу у СЦЦ-у бити 100 људи, колико смо затекли. И ту може само 30”, навео је Халиловић.

Он је додао да је од МУП-а Кантона Сарајево затражена помоћ јединице за подршку, јер инспекција нема надлежности над грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана