Трогодишња дјевојчица из настрадале мостарске породице Крстић ускоро излази из болнице

ГС
Foto: Klix.ba

МОСТАР - Трогодишња дјевојчица Г.К., једини преживјели члан мостарске породице Крстић, која је страдала у саобраћајној несрећи на Буни, ускоро ће бити отпуштена из болнице.

Она је задобила тешке повреде због чега је и оперисана, а тренутно је у стабилном стању.

Како је за портал Кликс потврђено трогодишњој дјевојчици су сви налази уредни или бољи него што су били те ће бити ускоро отпуштена из болнице на кућну његу, која ће трајати јако дуго.

"Мораће носити још годину дана лонгете. Али ЦТ главе јој је уредан, и сви налази су јој уредни или пуно бољи него што су били. Планира се отпуст ускоро на кућну његу, али није још одређен тачан термин", наведено је мостарске болнице.

Трогодишња Г.К. је задобила повреде опасне по живот и љекари су је хитно оперисали у СКБ-у Мостар, док су њени отац Борис (35), мајка Маријана (34) и брат Роберто (9) смртно страдали у аутомобилу Рено Сеник на мјесту несреће која се догодила на магистралној цести М-17 у мјесту Буна-Затон код Бунских канала.

Они су настрадали у несрећи која је шокирала Херцеговину и у којој су учествовала четири аутомобила, Мерцедес, два BMW-а и Рено Сеник. 

Четири су особе смртно страдале и још четири тешко повријеђене, међу којима је и трогодишња дјевојчица трагично страдале породице Крстић.

Према незваничним информација трагично страдала мостарска породица Крстић је жртва утркивања и несавјесне вожње друга два аутомобила на цести, BMW-а и Мерцедеса. 

Четврта погинула особа у овој несрећи је возач BMW-а Мате Приморац (46), за којег незванични извори тврде да је учествовао у утркивању с Мерцедесом којим је управљао Миле Доко (31).

Тужилаштво ХНК које води истрагу, ове наводе не потврђује, али није дало ни ни информације о евентуалном истражном притвору за могуће заједничке кривце за трагедију због које је на дан сахране, 27. септембра био проглашен даном жалости у Мостару.

У циљу расвјетљавања случаја Кантонално тужилаштво ХНК је наложило обдукцију тијела страдалих и вјештачење свих аутомобила која су учествовала у саобраћајној несрећи,те како је навело подузима све законом превиђене истражне радње да расвијетли околности које су довеле до трагичне несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана