Тривићева у понедјељак са родитељима и ученицима

Д. Б.
Тривићева у понедјељак са родитељима и ученицима

СРЕБРЕНИЦА - Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић најавила је да ће у понедјељак посјетити Прву основну школу у Сребреници, гдје већина ђака српске националности ни у петак није дошла на наставу.

Тривићева је рекла да ће са српским родитељима у Савјету родитеља и руководством ове школе разговарати да би утврдили шта се може урадити да би био створен што бољи амбијент у овој школи и локалној заједници.

Према њеним ријечима министарство је активно укључено у праћење ситуације у Сребреници и у рјешавање проблема који су тамо настали.

- Званично смо се огласили саопштењем да смо у принципу поступили по свим захтјевима родитеља дјеце српске националности, тако да ћемо видјети на који начин треба побољшати амбијент, наравно у сарадњи са локалном заједницом, управом школе и свим онима који су укључени у сам процес рјешавања питања у Сребреници -  рекла је Тривићева.

Представник родитеља српских ђака у Сребреници Александар Млађеновић је казао да су добили информацију да министарка у понедјељак долази у Сребреницу.

- Министарки ћемо изнијети наше примједбе, захтјеве и закључке. На основу тога ћемо одлучити шта ћемо даље радити - казао је Млађеновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана