Тривић: Све је спремно за сутрашњи повратак основаца у клупе, крајем седмице одлука и за средњошколце

Срна
Тривић: Све је спремно за сутрашњи повратак основаца у клупе, крајем седмице одлука и за средњошколце

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске изјавила је да је све спремно за сутрашњи повратак основаца од шестог до деветог разреда у школске клупе.

Тривићева је навела да ће крајем седмице Републички штаб за ванредне ситуације поново разматрати да ли средњошколци могу да се врате у школе од 19. априла, док ће ове седмице заједно са студентима и даље бити на онлајн настави.

Она је истакла да у овом полугодшту неће бити промјене у начину рада у школама, односно групе се неће мијењати нити ће бити промјене трајања часа.

Тривићева је најавила да 26. априла почиње прољећни распуст, а истакла је и да на крају ове школске године неће бити експерименталне матуре.

У овом моменту, како је навела, не може се рећи ни да ли ће бити реализоване екскурзије.

Ресорни министар је напоменула да је приликом преласка на онлајн наставу у марту било 400 заражених ученика и одређен број наставника, према извјештајима које су добијали из школа.

– Сада имамо 100 наставника који су обољели или су у изолацији – рекла је Тривићева за АТВ и додала да бројеви обољелих нису прелазили три одсто што је прихватљиво.

Тривићева је рекла да ће око 460 наставника који су учествовали у снимању онлајн наставе накнаду за то добити уз мартовску плату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана