Тривић: Смањити привилегије функционера у Српској

Срна
Тривић: Смањити привилегије функционера у Српској

БАЊАЛУКА - Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић изјавила је да се ПДП залаже за смањење привилегија функционерима у Српској по принципу "један човјек - једна буџетска плата".

- Смањење привилегија требало би да важи за функционере у свим институцијама Републике Српске које се финансирају из буџета - Народну скупштину, Владу, агенције, фондове и јавна предузећа - рекла је Тривићева на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Она је навела да је процјена ПДП-а да би се овим "ослободило" 10.000 нових радних мјеста или би се направиле огромне уштеде у буџету Републике Српске.
Тривићева каже да је ПДП спреман да прихвати приједлог СНСД-а о смањењу привилегија функционерима у Српској.

- Уколико приједлог буде добар, ми смо спремни да га прихватимо. У супротном, ми ћемо предложити боље рјешење - рекла је Тривићева.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић рекао је да се ПДП залаже за смањење плата функционера у Градској управи Бањалука.

- Плате градоначелника, предсједника и потпредсједника Скупштине града треба да буду двије просјечне плате у приватном реалном сектору у Бањалуци - рекао је Станивуковић и додао да се по овом основу и смањењем броја савјетника годишње могу направити уштеде од два милиона КМ.

Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша предложио је да плате посланика у Народној скупштини Републике Српске буду смањене у доба пандемије вируса корона на ниво просјечне плате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана