Тришић Бабић: Састанак са Ротом је био дипломатски, никакво предавање или суђење

Срна
Тришић Бабић: Састанак са Ротом је био дипломатски, никакво предавање или суђење

САРАЈЕВО - Састанак са државним секретаром Министарства спољних послова Њемачке Мишелом Ротом данас у Предсједништву БиХ у Сарајеву био је дипломатски са циљем изналажења рјешења о кризи у БиХ и како поново ухватити корак према ЕУ, а не предавање или суђење, рекла је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Ана Тришић Бабић.

У Предсједништву БиХ данас је одржан састанак између државног секретара Министарства спољних послова Њемачке Мишела Рота и чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Шефика Џаферовића, којем није присуствовао српски члан Милорад Додик због раније заказане посјете Москви и састанка са предсједником Русије Владимиром Путином.

Умјесто српског члана Предсједништва БиХ састанку су присуствовали његови савјетници Ана Тришић Бабић и Радован Ковачевић.

Тришић Бабић је истакла да је разговор био отворен и да је саслушана позиција Републике Српске.

“Штета што државни секретар Рот у наредних седам дана напушта ову функцију и што до једног оваквог разговора и састанка није дошло раније”, истакла је Тришић Бабић.

Она је појаснила да се саопштењу друга два члана Предсједништва српски кабинет није придружио из разлога што није професионално.

Према њеним ријечима, ово је био дипломатски састанак, састанак међу партнерима с циљем изналажења рјешења за евидентну кризу која је у БиХ, никакво предавање или суђење како изгледа из њиховог саопштења.

“Ово је био дипломатски састанак циљем изналажења рјешења о кризи у БиХ и како да поново ухватимо корак према ЕУ гђе НЈемачка и даље чврсто стоји на путу помоћи као и до сада. Саопштење које су изнијела друга два члана кабинета не иде у сврху изналажења рјешења и грађења повјерења и партнерства са једном тако важном земљом”, закључила је Тришић Бабић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана