Три мигранта протјерују из БиХ

nezavisne.com
Три мигранта протјерују из БиХ

Сарајево - Три особе које су смјештене у Имиграциони центар у Источном Сарајеву јер представљају безбједносну пријетњу биће протјеране из БиХ, потврдио је “Независним” Слободан Ујић, директор Службе за послове са странцима БиХ.

Како нам је објаснио, ријеч је о двије особе из Алжира и једној из Сирије, а лица су стављена под надзор јер су у више наврата вршили насиље по граду и нарушавали јавни ред и мир.

“Због таквог понашања стављени су под надзор и биће протјерани из БиХ”, рекао је Ујић, који није желио откривати идентитет лица. Додао је да су остали илегални мигранти смјештени у Ушивак и азилантски центар у Делијашу.

“У Делијаш су смјештене породице. Осталих 110 лица смјештено је у Ушивак. Када је ријеч о капацитетима азилантског центра у Делијашу, тамо има простора да се смјести још око 200 људи”, рекао је Ујић.

Подсјећамо, у сриједу вече су у опсежној акцији сарајевске полиције пронађена 132 мигранта, од којих је највећи број пребачен у прихватне центре Ушивак, код Хаџића и Делијаш, код Трнова, а три лица, која представљају безбједносну пријетњу, у Имиграциони центар у Источном Сарајеву, саопштено је јуче из МУП-а КС.

Сувада Кулдија, портпарол МУП-а КС, потврдила је јуче да је акција, која је окончана касно синоћ, изведена у сарадњи са Службом за послове са странцима БиХ, с циљем спречавања и санкционисања свих облика незаконитог понашања миграната који у великом броју долазе у Сарајево. 

“На подручју Жељезничке и Аутобуске станице пронађено је 110 лица, а 22 су пронађена на илиџанском терминалу”, рекла је Кулдија. Указала је да мигранти бораве на отвореном, у импровизованим смјештајним капацитетима који нису предвиђени за ту намјену, што може утицати на безбједносну ситуацију на подручју кантона. Она је најавила да ће сличне полицијске акције бити организоване и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана