Три лица лишена слободе због организованог криминала: Пали и помагачи припадника Кaвaчког клана

Н. Т.
Три лица лишена слободе због организованог криминала: Пали и помагачи припадника Кaвaчког клана

БАЊАЛУКА - Три особе које су јуче ухапшене на подручју Бањалуке због органиованог криминала, фалсификовања исправе и навођење на овјеравање неистиног садржаја предати су Тужилаштву БиХ

Сазнајемо да су пали припадник Кавачког клана Алмир Јаховић, те бивши полицајац Далибор Ћурлик и Љубан Полетан због сумње да су помагали Јаховићу. Ћурлик је наводно посредовао у сређивању лажног идентитета и прибављању лажног пасоша за Јаховића за којим је била расписана потјерница Интерпола Црне Горе.

Из МУП-а РС, саопшптили су да су да ће ухапшени након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предата у даљу надлежност Тужилаштву БиХ у Сарајево.

- Постоји основа сумње да су Д.Ћ, П. Љ. и А.Ј починили  кривична дјела прганизовани криминал, фалсификовање исправе и навођење на овјеравање неистинитог садржаја. За лицем А.Ј. је од стране Интерпола Црне Горе 24.04.2020. године расписана црвена потјерница због постојања основа сумње да је починио кривична дјела оснивање криминалне организације, покушај убиства незаконито држање ватреног оружја и експлозивних направаКривичног закона Републике Црне Горе-саопштено је из МУП-а РС.

Наводи се да је хапшење поменута три лица резултат  оперативне сарадње полиција Републике Српске и Црне Горе.

Према незваничним информацијама Јаховић има значајан утицај у Кавачком клану и сумњичи се  за покушај убиства Јована Ђуровића, сарадника Луке Бојовића и боксера Николе Сјеклоће у Црној Гори 2018. године. Јаховић је код себе имао лажни пасош.

Ухапшени Ћурлик је удаљен из МУП-а 2015. године, јер је ухапшен у шверцу пружја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана