Траже одлазак Тегелтије иако је против пола чланова

Г. М.
Траже одлазак Тегелтије иако је против пола чланова

Сарајево - Предсједништво Удружења судија ФБиХ не одустаје од захтјева за оставком или смјеном предсједника Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Милана Тегелтије, иако је једнак број његових чланова гласао за и против таквог захтјева, сазнаје "Глас Српске".

- Од 14 чланова седам је било за, а седам против, па је јасно да таква одлука није могла да буде донесена. Неко је предсједнику Предсједништва Удружења судија Хакији Зајмовићу рекао да он одлучи, па је тако и било. Групу која тражи оставку или смјену Тегелтије предводи судија Врховног суда ФБиХ која је блиска са високопозиционираним чланом СДА у правосуђу, који јој је запослио кћерку у Суд БиХ - каже саговорник из правосуђа ФБиХ.

Предсједништво Удружења судија ФБиХ затражило је оставку Тегелтије након што је ВСТС донио закључке у којима се тражи измјена закона да би било омогућено разрјешење тужилаца и судија без спроведеног дисциплинског поступка. Ти закључци су касније измијењени, али Удружење судија ФБиХ није одустало од свог захтјева.

Тегелтија је захтјев Удружења судија ФБиХ назвао беспредметним и бесмисленим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана