Томаш: Немам намјеру да преузмем рибњак, вратити имовину државе

Срна
Томаш: Немам намјеру да преузмем рибњак, вратити имовину државе

ПРНЈАВОР - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да нема намјеру да преузме рибњак у овој општини, већ сматра да имовину државе треба вратити у власништво Републике Српске.

Томаш је истакао да се ни он ни Милорад Додик не боре да приватизују рибњак, већ то чине неки људи блиски Миладину Станићу, шефу Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске који је данас у парламенту рекао како “Томаш ни Додик нису квалификовани да кажу да могу нешто купити и од тога направити посао”.

 “Ми смо стали на пут томе да се то не уради, да се не десе никакве криминалне радње какве су се дешавале са неким другим предузећима у Прњавору. Разумијем револт Станића, али о њему све знају грађани Прњавора па и Републике Српске, најбоље говоре његови изборни резултати које остварује”, рекао је Томаш на конференцији за новинаре.

Томаш је додао да се боре да државна земља и својина морају остати у власништву државе и да сваки појединац који је то урадио на незаконит начин и укњижио ту земљу на рибњак треба одговарати, а ту земљу, односно имовину државе треба вратити у власништво Републике.

Томаш је напоменуо да су грађани општине Прњавор најбоље показали Станићу гђе му је мјесто 2018. године када је као кандидат за народног посланика добио два и по пута мање гласова од њега.

Према његовим ријечима, о Станићу најбоље говоре све затворене фирме у Прњавору које је приватизовао, у којима су некада радиле хиљаде радника, а данас су затворене капије.

“То говори о Миладину Станићу на најбољи могући начин”, закључио је Томаш.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана