Током празника евидентирана четири кршења мјера, у кафићу у Бањалуци затечено 77 људи

ГС
Током празника евидентирана четири кршења мјера, у кафићу у Бањалуци затечено 77 људи

БАЊАЛУКА - У оквиру активности Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације које су реализоване са инспекцијским органима, у циљу спречавања ширења коронавируса међу становништвом, током обиљежавања Васкрса и Међународног празника рада - 1. маја, евидентирана су четири случаја кршења мјера.

Службеници Полицијске управе Бањалука су  30. априла у времену од 20.45 до 21.50 часова у једном угоститељском објекту у Бањалуци, затекли укупно 77 лица.

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево данас су утврдили да је угоститељски објекат у Источном Новом Сарајеву радио у 00,50 часова, што је супротно закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације. У објекту се налазило девет особа, а дежурни тужилац се изјаснио да се ради о кривичном дјелу „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

-Дана 3. маја око 00,35 часова, приликом успостављања нарушеног јавног реда и мира у угоститељском објекту у мјесту Кола, Бањалука, полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су утврдили да исти ради и да у локалу има више лица, што је супротно закључку Републичког штаба за ванредне ситуације - наводи се у саопштењу из МУП-аи додаје да се дежурни тужилац изјаснио да се ради о „ непоступању по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Како је саопштено из МУП-а РС-а исто кривично дјело евидентирано је 2.маја око 23.15 часова у једном угоститељском објекту у Теслићу, гдје су полицијски службеници Полицијске управе Добој, заједно са радницима Одјељења за инспекцијске послове, затекли су 32 лица.

Из МУП-а позивају грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу га угрозе здравље људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана