Тојагић : Заштитна одијела плаћана 22,50 КМ, а фактурисана Институту на 50 КМ, цијена маски повећана 20 пута

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Портпарол Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић потврдила је данас да се сумња да је набавна цијела заштитних одијела, која је набављао Институт за јавно здравство Републике Српске била 22,50 КМ по комаду, а да су Институту фактурисана на износ од 50 КМ.

Тојагићева је истакла да су заштитне маске, чија је набавна цијена 0,36, Институту фактурисане по цијени од 6,90 КМ.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић ухапшен је у оквиру истраге незаконитог пословања ове институције у поступку јавних набавки.

Јуче су у истој акцији ухапшени власник туристичке агенције „Травел фор фан“ Саша Марковић, директор фирме „Промединг“ Драган Дубравац и директор „Проконтрола“ Славко Бојић.

Тојагићева је нагласила да би  Зељковић могао бити спроведен вечерас или сутра ујутру  Републичком јавном тужилаштву.

– Сви они осумњичени су да су користећи ванредну ситуацију проглашену усљед вируса корона прибавили правним лицима фирми „Травел фор фан“ и „Проконтрол“ незакониту зараду путем јавних набавки које је спроводио Институт за јавно здравство РС – појаснила је Тојагићева.

Осумњичени Марковић, Бојић и Дубравац су се бранили ћутањем, а Тужилаштво ће за њих предложити притвор, потврђено је „Гласу Српске“ у Тужилаштву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана