Тојагић: Одлука о притвору Зељковића након испитивања

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Републички јавни тужилац затражиће одређивање притвора Славку Бојићу, Саши Марковићу и Драгану Дубравцу, док ће одлуку о томе, када је ријеч о директору Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића, донијети након његовог испитивања, рекла је портпарол Републичкиог јавног тужилаштва Драгица Тојагић.

Она је потврдила да је Зељковић приведен у поподневним часовима у просторије Републичког јавног тужилаштва у Бањалуци на испитивање, а по његовом завршетку републички јавни тужилац ће одлучити да ли ће против њега бити стављен приједлог за одређивање притвора.

Тојагићева је рекла да су у Републичком јавном тужилаштву раније саслушани Бојић, Марковић и Дубравац, који су се бранили ћутањем и да ће за њих бити стављен приједлог за одређивање мјере притвора.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић ухапшен је због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а данас је спроведен у Републичко јавно тужилаштво у Бањалуци.

Претходно су данас Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва предати Бојић, Марковић и Дубравац, који су јуче ухапшени због сумње да злоупотријебили службени положај или овлашћења.

Истрагом у овом предмету руководи Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва.

У акција МУП-а Републике Српске која је проведена по налогу Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва, претресено је више локација Института за јавно здравство Републике Српске и више приватних фирми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана