Тодоровић: Неприхватљиви захтјеви посланика који су напустили клуб

Срна
Тодоровић: Неприхватљиви захтјеви посланика који су напустили клуб

БАЊАЛУКА - Посланик СП-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Тодоровић изјавио је данас да ће посланици Далибор Стевић, Ристо Марић и он наставити да дјелују у парламенту Српске као посланици СП-а и оцијенио да су неприхватљиви захтјеви четворо посланика који су напустили посланички клуб ове странке.

"Наставићемо да дјелујемо као што су нас бирачи и изабрали. Свој политички рад настављамо у оквиру посланичке групе СП-а гдје ћемо спроводити политике усаглашене у оквиру СП-а", рекао је Тодоровић на конференцији за новинаре Посланичке групе СП-а.

Он сматра да захтјеви појединих колега из некадашњег посланичког клуба СП-а нису прихватљиви, те да их не подржавају, као ни такав начин политичког дјеловања.

"То што су они урадили представља грубо кршење Статута СП-а и органима партије није оставило много простора да одлуче другачије. Питања која су они кандидовали су легитимна и дијелом се са тим слажемо, али о одговорности било којег функционера СП-а се расправља у оквиру органа партије. Неприхватљиво је да се она тражи на било којем другом мјесту", рекао је Тодоровић.

Он је оцијенио да је иступ посланика који су напустили посланички клуб СП-а био исхитрен потез.

 "То су и они признали. Остављена је могућност да покушамо доћи до рјешења, али након што смо исцрпили све могућности за то органима партије није преостало ништа друго него да одлуче онако како су одлучили", каже Тодоровић.

Он је додао да постоје ствари које је могуће радити боље или на другачији начин, те да се о томе у континуитету разговара у оквиру органа партије.

"Расправљамо о томе како наши функционери дјелују, али није нормално и потпуно је мимо Статута како су то урадиле наше колеге. Ниједном нисмо у оквиру органа партије расправљали о питањима која су они кандидовали. Жао ми је што нису имали довољно стрпљења да о томе расправимо у оквиру органа СП-а", истакао је Тодоровић.

Према његовим ријечима, предсједник партије Петар Ђокић има још много тога дати политичкој сцени и СП-у.

"А оног момента када дође вријеме да мијењамо неке ствари унутар СП-а то ћемо и учинити", рекао је Тодоровић.

Посланик СП-а Ристо Марић изјавио је да је био незадовољан оним на шта су и указала четири народна посланика која су напустила клуб СП-а, наводећи као примјер кадровска рјешења.

"Због тога сам им се прикључио, али ниједан члан СП-а нема право да иступа као што смо ми иступали и све што треба да се рјешава то треба рјешавати унутар органа партије. Нисам отишао из СП-а, нити сам био искључен из партије. Одлучио сам да све тражим путем органа партије", рекао је Марић.

Он је додао да нема право да изневјери бирачко тијело које му је указало повјерење јер је тиме гласало и за СП. Посланички клуб СП-а напустили су дотадашњи шеф Максим Скоко, те посланици Горан Селак, Андреа Дорић и Саво Вулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана