Тимотија: Прво признати истину о страдању Срба, па онда заједничке комеморације

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Предсједник Организационог одбора општинских организација породица заробљених и несталих цивила Сарајевско-романијске регије Горан Тимотија истакао је да у БиХ не може бити заједничке комеморације све док политичко Сарајево и његови међунардони ментори не прихвате болну чињеницу да су у рату страдали и Срби, а не само Бошњаци, како то упорно покушавају представити, лажно оптужујући Србе да су злочинци и зликовци.

"Срби су мирољубив народ и нисмо против одржавања заједничких комеморација, али тек онда када се створе услови за то", рекао је Тимотија реагујући на дио јучерашњег коминикеа Управног одбора Савјета за спровођење мира /ПИК/ у којем се сугерише да би требало предузети кораке ка помирењу у БиХ, укључујући заједничке комеморације.

Тимотија је поручио властима у Федерацији БиХ /ФБиХ/ да Србима прво допусте да уђу у Сарајево, да обиљеже стардање у Добровољачкој улици и да поставе спомен-обиљежје, као и у Тузли.

"И када се Бошњаци одрекну својих лажних хероја и идола и када они буду осуђени за нестанак и страдање Срба, тек тада можемо говорити о заједничким комеморацијама", поручио је Тимотија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана