Тестирање у аутомобилима у Бањалуци почиње сутра

Данијела Бајић
Тестирање у аутомобилима у Бањалуци почиње сутра

БАЊАЛУКА –Тестирање становника на вирус корона, које ће бити обављено док они сједе у својим аутомобилима, почеће сутра од 8.30 часова на паркингу код "Леснине", на локацији Малта у Бањалуци, а већ првог дана биће узето око 120 узорака.

Нову локацију за тестирање, на којој је данас постављен шатор за медицинске раднике и опрему, отворили су градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор Дома здрвља Бањалука Невена Тодоровић.

Радојичић је рекао да ће на ову локацију долазити пацијенти са упутницама  и да ће из аутомобила обавити тестирање и послије тога ће моћи да иду кући.

- Овим се растерећује локација за тестирање испред Дома здравља, а са друге стране смањујемо контакте грађана, јер ће на новој локацији тестирања бити обављена у аутомобилу. Овдје ће се у јутарњем термину узимати узорци, а грађани овдје долазе искључиво са упутницама - истакао је Радојичић.

Он је најавио да се припрема и додатна амбуланта за лица са акутним респираторним инфекцијама у новом објекту у Доцу, поред постојеће ковид амбуланте.

Невена Тодоровић рекла је да  ће око 120 пацијената за које је планирано да сутра овдје буду тестирани, о томе обавијестити Хигијенско-епидемиолошка служба.

- За њих ће бити припремљене упутнице које ће их чекати на овој локацији, тако да ће се овдје моћи тестирати само пацијенти које је наша служба позвала. Остављена је могућност за пацијенте којима не одговара ова локација, да могу тестирање обавити на пункту испред Поликлинке - појаснила је Тодоровићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана