Тегелтија: Усаглашен начин одлучивања у комисији за сарадњу са НАТО-ом

Срна
Тегелтија: Усаглашен начин одлучивања у комисији за сарадњу са НАТО-ом

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија сматра да је добро што је преименована Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ у Комисију за сарадњу БиХ са НАТО-ом чиме је први пут добила адекватан назив, усклађен дјелокруг рада и јасно дефинисан начин одлучивања.

Тегелтија је појаснио да се послије усвајања Програма реформи први пут говори о тој Комисији, која и јесте у складу са њим дефинисана, као и њен начин рада.

"Постојала је ситуација која је стварала много нервозе у одлучивању. Сада је дефинисан систем одлучивања у Комисији за сарадњу са НАТО-ом по принципу одлучивања у Савјету министара, гдје је у другом кругу гласања потребан макар један глас предсједавајућег или замјеника предсједавајућег у Комисији за сарадњу са НАТО-ом", појаснио је Тегелтија.

Тегелтија сматра да је добра ствар што је тај дио посла завршен и да ће то омогућити БиХ да реализацију Програма доставља у НАТО у Брисел и да у складу са тим програмом настави да се ради.

"Дуго је све то трајало, готово три-четири мјесеца смо се усаглашавали око ове одлуке. Захвалан сам свима који су радили да дођемо до ове одлуке и формирања Комисије", рекао је Тегелтија.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана