Тегелтија: Улагати у привреду како би се сачувала радна мјеста

Срна
Тегелтија: Улагати у привреду како би се сачувала радна мјеста

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија данас је у разговору са потпредсједником Европске инвестиционе банке (ЕИБ) Љиљаном Павловом истакао важност улагања у привреду како би се сачувала постојећа и омогућило отварање нових радних мјеста.

Тегелтија је указао на потребу наставка реализације инфраструктурних пројеката који су од значаја за бољу повезаност БиХ са остатком региона и Европе у цијелости.

На састанку путем видео-линка разговарано је о пројектима чија је реализација у току, те о стратешким приоритетима БиХ и будућим активностима ове финансијске организације када је ријеч о подршци имплементацији пројеката у оквиру новог Инвестиционог оквира ЕУ за западни Балкан, саопштено је из Савјета министара.

Саговорници су заједнички нагласили значај досадашњих улагања у здравствени сектор у БиХ које се показало као оправдано и потребно у условима пандемије, истиче се у саопштењу.

Тегелтија је захвалио представницима ЕИБ-а за досадашњу сарадњу, те изразио очекивање да ће заједничке активности бити настављене и у будућности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана