И даље неизвјесно именовање Млађена Божовића: СДА одлучује уочи сједнице

Жељка Домазет
И даље неизвјесно именовање Млађена Божовића: СДА одлучује уочи сједнице

САРАЈЕВО - Да ли ће СДА подржати именовање кандидата ДНС-а Млађена Божовића за министра за људска права и избјеглице БиХ биће познато тек уочи сједнице Представничког дома Парламента БиХ, која је заказана за четвртак.

Ни данашњи састанак делегација СНСД-а и СДА, које су чинили предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, замјеник предсједавајућег Представничког дома Небојша Радмановић, предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић и посланик СДА Халид Гењац, није разријешио дилеме. Тегелтија  је након састанка делегација казао да се највише разговарало о наредној сједници Представничког дома Парламента БиХ. На питање о именовању Божовића, Тегелтија је одговорио да ту не види неки проблем јер је договор партнера у власти био да ће сваки кандидат који прође провјере СИПА и ЦИК-а добити подршку.

- Разговарали смо о сљедећој сједници на којој ће бити много тачака. Што се тиче именовање Божовића, СДА ће имати свој став до почетка засједања - изјавио је Тегелтија.

Истакао је да је састанак био врло успјешан, што ће омогућити да сједница Парламента буде одржана у доброј атмосфери.

Одговарајући на питање шта је проблем СДА у вези са именовањем Божовића, Тегелтија каже да се та тема отворила у јавности.

- Договор је био, прије именовања Савјета  министара БиХ, да ће онај кандидат који нема примједби СИПА и ЦИК-а бити изабран без обзира на ставове неких других, јер увијек има људи који су  неким незадовољни - закључио је Тегелтија.

Гењац је изјавио да је и састанак био у форми разговора и консултација, што ће бити редовно у будућности.

- Овај пут је било разговора о темама које су на дневном реду предстојећег засједања Представничког дома Парламента БиХ и о неким питањима која су на дневном реду наредне сједнице Савјета министара БиХ - рекао је Гењац.

На питање о Божовићу, Гењац је поручио да ће став СДА бити познат до четвртка, односно до почетка сједнице. Он није желио да одговори којој одлуци је СДА ближе - да ли ће подржати Божовића или неће.

Радмановић није желио да се обраћа новинарима, али је на питање да ли је ишта договорено само у пролазу рекао: "Све је договорено."

Подсјетимо, СДА, заједно са СББ-ом, у Комисији за припрему избора Савјета  министара БиХ није дала зелено свјетло за именовање Божовића за министра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана