Тегелтија са Ескобаром: Пријетње и санкције неће ријешити кризу у БиХ

Срна
Тегелтија са Ескобаром: Пријетње и санкције неће ријешити кризу у БиХ

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је у разговору са помоћником америчког државног секретара Габријелом Ескобаром да пријетње или увођење санкција било коме не доприноси рјешавању актуелне ситуације у БиХ.

Тегелтија је рекао би се укидањем наметнуте одлуке бившег високог представника створила претпоставка за нормално функционисање свих институција.

Он је нагласио опредијељеност институција у БиХ за европски пут, уз пуно уважавање уставних надлежности свих нивоа власти и поштовање Дејтонског мировног споразума.

Тегелтија, који је разговарао са замјеником помоћника државног секретара САД у Бироу за европска и евроазијска питања у Стејт департменту и специјалним изаслаником предсједника САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром, указао је на потребу унутрашњег дијалога и договора политичких представника у БиХ, саопштено је из Савјета министара.

Саговорници су током састанка о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ и региону, којем је присуствовао и амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон, размијенили мишљења и о другим актуелним темама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана