Тегелтија: Охрабрујуће поруке нових представника такозваног политичког Сарајева

Срна
Тегелтија: Охрабрујуће поруке нових представника такозваног политичког Сарајева

САРАЈЕВО - Министар финансија и трезора БиХистара Зоран Тегелтија изјавио је данас Срни да су охрабрујуће поруке новоизабраних представника из такозваног политичког Сарајева које јавно шаљу посљедњих дана и да гаје оптимизам у погледу ефикасног рада новог сазива Савјета министара.

Тегелтија је навео да је прва сједница овог тијела у новом сазиву протекла у уводним разматрањима и дефинисању одређених претпоставки за функционисање Савјета министара у будућем периоду.

-Именовали смо чланове одређених одбора и комисија што омогућава да Савјет може да ради у нормалним околностима. Чланови нове екипе Савјета углавном се међусобно познају и мислим да су именовани људи компетентни за послове које треба да обављају, очекујем квалитетан и ефикасан рад - рекао је Тегелтија.

Према његовим ријечима, оно што је охрабрујуће за Савјет министара јесте то што је овај извршни орган на нивоу БиХ веома брзо формиран, захваљујући постојању већине која га је и изабрала.

Он је подсјетио да је све вријеме учествовао у преговорима око формирања новог сазива и да су поруке које су долазиле у том тренутку и послије тога, охрабрујуће и са очекивањима да више неће бити блокада и међусобног условљавања, него да ће се радити.

-То се, прије свега, односи на министре који долазе из такозваног политичког Сарајева и морам рећи да су поруке које они ових дана шаљу охрабрујуће, а нажалост оно што се данас дешава у ФБиХ на политичком плану и није - навео је Тегелтија, који очекује да ће и у том ентитету превладати оптимизам и да ће успјети да формирају потребну већину за избор нове владе.

Тегелтија је упозорио да би све политичке несугласице у ФБиХ могле да на неки начин утичу на рад и Владе Републике Српске, али и да се негативно одразе на Савјет министара.

-Искрено вјерујем да ће бити добрих услова за рад на самом почетку функционисања Савјета министара - навео је он.

Тегелтија је потврдио да су продужени мандати директорима Агенције за рад и запошљавање и Агенције за антидопинг контролу БиХ, да би ове институције могле да несметано наставе свој рад.

Што се тиче сљедеће сједнице, додао је Тегелтија, разговарали су о дневном реду те сједнице која ће имати много тачака, те очекује да ће предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто до краја дана утврдити тај обиман дневни ред.

Он је истакао да постоји велико интересовање бошњачких представника за избор директора Обавјештајно-безбједносне агенције, али је познато да сва та кадровска рјешења увијек иду "у пакету".

Тегелтија сматра да ће на крају бити постигнуто најбоље рјешење и да ће на сљедећој сједници доћи до одређених именовања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана