Тегелтија: Одмах укинути наметнуту Инцкову одлуку

Срна
Тегелтија: Одмах укинути наметнуту Инцкову одлуку

САРАЈЕВО, - Потребно је одмах укинути наметнуту одлуку бившег високог представника у БиХ и тиме створити претпоставке за нормално функционисање свих институција, поручио је предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија током данашњег разговора са специјалним изаслаником Велике Британије лордом Ахмедом од Вимблдона.

Тегелтија је саговорника упознао о тренутној политичкој ситуацији у БиХ, те нагласио да је доношење било каквих санкција према било коме у БиХ непотребно и да је потребно охрабрити унутрашњи договор политичких представника, како би се превазишла тренутна ситуација на корист свих у БиХ.

Из Савјета министара је саопштено да је Тегелтија оцијенио да су политички односи БиХ и Велике Британије добри и пријатељски, те да је отворен простор за јачање економске сарадње.

Он је истакао интерес БиХ за економским повезивањем двије земље након што је Велика Британија изашла из ЕУ.

Саговорници су разговарали и о модалитетима провођења Конвенције УН против тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни и поступака.

Тегелтија је рекао да питања и обавезе које произилазе из међународних конвенције у БиХ треба рјешавати континуираним дијалогом и договором у складу са уставним овлаштењима.

Он је захвалио британској влади за континуирану помоћ и подршку БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана