Тегелтија: Никада нисам потврдио аутентичност снимка

Срна
Тегелтија: Никада нисам потврдио аутентичност снимка

САРАЈЕВО - Предсједник Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Милан Тегелтија рекао је да није тачно да је било када потврдио аутентичност снимка објављеног 26. новембра на порталу “Истрага.ба”.

Тегелтија је демантовао написе у медијима да је потврдио аутентичност снимка.

“Није тачно да сам било када потврдио аутентичност аудио садржаја објављеног на порталу “Истрага.ба”. У мојој изјави за Телевизју /ТВ/ “Н1” рекао сам сљедеће - “Не пада ми на памет да коментаришем те врло смијешне покушаје манипулације и дискредитације Авде Авдића путем конструкција извучених из контекста на основу, успут буди речено, неких незаконитих и самим тим, невјеродостојних и исконструисаних садржаја”“, подсјећа Тегелтија.

Он истиче да је очигледно из ове изјаве за ТВ “Н1” да је рекао да је аудио садржај незаконит, невјеродостојан и исконструисан, саопштено је из ВСТС-а.

“И у емисији “Централни дневник” са Сенадом Хаџифајзовићем, емитованој на “Фејс ТВ” 27. новембра рекао сам суштински идентично као у првој изјави за “Н1” да јесам разговарао, чак више пута, са госпођом Милијаном Буха о њеном сукобу интереса у случају конкурисања њене сестре на позицију носиоца правосудне функције, али да то није тај разговор, који је објављен на порталу “Истрага.ба”, него да је у том аудио садржају ријеч о незаконитој монтажи коју не желим да коментаришем, јер као таква није подобна за било какво коментарисање”, навео је Тегелтија у демантију.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана