Тегелтија: Неће бити закључавања ни додатних мјера, наручено 1,23 милиона вакцина

ГС
Foto: Кликс

ДОБОЈ - Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија изјавио је да неће бити додатних мјера којима би било ограничено кретање и забрањен рад привредних субјеката те да је до сада наручено 1,23 милиона вакцина против вируса корона.

Тегелтија је, након састанка о тренутној епидемиолошкој ситуацији проузрокованој ширењем вируса корона у Добоју, рекао да је епидемиолошка ситуација таква да су постојеће мјере довољне да пандемија буде одржана под контролом.

Он је истакао да је посљедње двије седмице евидентна стабилизација броја заражених вирусом корона, те захвалио грађанима што су одговорним понашањем томе допринијели.

- Здравствени сектор је и даље под притиском, али спреман да прихвати све којима је потребна њега - рекао је новинарима Тегелтија.

Тегелтија се у Добоју састао са предсједницима влада Републике Српске Радованом Вишковићем и ФБиХ Фадилом Новалићем, те представником Брчко дистрикта  те министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем и министар здравства Федерације БиХ Вјекославом Мандићем.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана