Тегелтија на хитној сједници ВСТС-а: Снимак је монтиран, директор ОБА ме упозорио да ме незаконито прислушкују

ГС
Foto: Кликс

БАЊАЛУКА – Предсједник Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) Милан Тегелтија, поновио је на хитној сједници ВСТС-а на којој се расправља о у медјијима објављеном аудио-снимку, на којем он наводно намјешта посао сестри бивше чланице Савјета, да су у питању незаконите и неаутентичне радње.

Поручио је да је спреман да иде на полиграф како би се доказала истинитост његових ријечи.

- Ради се о монтираном аудиосадржају који је незаконит, није аутентичан, невјеродостојан је и исконтруисан - рекао је Тегелтија на почетку сједнице.

Истиче да у прилог његовим тврдњама иде чињеница да је Сања Чегар, сестра Милијане Бухе, којој је наводно намјештао посао, и даље стручна савјетница Окружног суда у Бањој Луци, као што је била и у вријеме када је вођен спорни разговор.

Он тврди да са члановима Савјета, које именује судије, никада није разговарао о Сањи Чегар.
Све оно што је претходних дана говорио о овој афери, каже да је спреман поновити на полиграфу.

- Спреман сам за то ако треба и вјерујем да је директор Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ Осман Мехмедагић частан човјек и да он неће демантовати оно што сам рекао - поручио је Тегелтија, пренио је портал Кликс.

Навео је да га је шеф ОБА обавијестио да се против њега већ дуже вријеме раде незаконите радње прислушкивања, због чега сматра да је угрожена његова безбједоност као предсједника ВСТВ-а.

(Крај) млс

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана