Тегелтија: Могу се очекивати нови инциденти у камповима без контроле

Срна
Тегелтија: Могу се очекивати нови инциденти у камповима без контроле

ПАЛЕ - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је да је добро што у најновијем сукобу миграната на подручју Бихаћа није страдао нико од грађана БиХ, али да се овакви инциденти могу и убудуће очекивати уколико буде дозвољавано да се на појединим подручјима формирају импровизовани кампови, без икакве контроле.

Изразивши жаљење што су два мигранта смртно страдала у том сукобу, Тегелгија је рекао новинарима на Палама да се ради о сукобу миграната из Пакистана и Авганистана, двије сусједне земље које су далеко од БиХ и у којима није ратно стање, због чега та лица не испуњавају услове да у БиХ имају третман миграната.

Према његовим ријечима, Савјет министара је и на данашњој сједници разматрао редовни мјесечни извјештај о мигрантској кризи, овај пут за јуни, након чега се та информација доставља Предсједништву БиХ.

Објашњавајући да извјештај садржи статистичке податке о евидентираним мигрантима, из којих земаља долазе и колико их је прошло кроз БиХ, Тегелтија је рекао да ти подаци не морају бити 100 одсто тачни, јер увијек постоје неке процјене.

Предсједавајући Савјета министара истакао је да БиХ ради оно што је у њеној надлежности и да Гранична полиција покушава да смањи улазак миграната у БиХ.

"Мислим да на мигрантској кризи и рјешавању унутрашњих проблема кад уђу мигранти морају много више радити полицијске службе које су задужене за одржавање реда и мира у тим срединама, разумијевајући да је у неким кантонима заиста тешка ситуација", закључио је Тегелтија.

У сукобу миграната у Бихаћу убијена су два лица, потврђено је раније из МУП-а Унско-санског кантона.

Тегелтија увјерен да ће грађани препознати добар рад Грујичића

  Члан Извршног комитета СНСД-а Зоран Тегелтија оцијенио је данас да ће грађани Сребренице на предстојећим локалним изборима препознати да је Младен Грујичић на мјесту начелника добро радио у претходном периоду и да ће и убудуће наставити успјешну сарадњу свих оних који желе добро том мјесту.
Тегелтија је истакао да од избора у Сребреници, на којима је Грујичић поново кандидат за начелника, очекује да буду фер и коректни и да становници те локалне заједнице, било да ту живе или ће гласати путем поште, изразе своје политичке ставове и дају оцјену како је вођена општина у претходном периоду.

"Мој је лични суд да је Грујичић врло успјешно радио свој посао, да је успио направити комуникацију и добру сарадњу свих који живе у Сребреници", рекао је Тегелтија новинарима на Палама.

Као примјер за то Тегелтија је навео да је Скупштина општине Сребреница за Грујичићевог мандата једногласно усагласила пројекте вриједне 1,5 милиона КМ који су достављени Савјету министара.

"То је требало да реализује претходни Савјет министара, али они, нажалост, нису то урадили", рекао је Тегелтија, који је предсједавајући Савјета министара.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана