Тегелтија и Шелдон разговарали о реализацији инвестиционих пројеката

Срна
Тегелтија и Шелдон разговарали о реализацији инвестиционих пројеката

САРАЈЕВО - Министар финансија и трезора у Савјету министара Зоран Тегелтија разговарао је данас са шефом Канцеларије Свјетске банке у БиХ Кристофером Шелдоном о убрзању и унапређењу процедура приликом реализације 12 активних инвестиционих пројеката у БиХ за које Свјетска банка има одоберених 638,5 милиона долара.

Осим активних пројеката, Тегелтија, који је именован и за гувернера БиХ у Свјетској банци, и Шелдон разговарали су и о пројектима који ће тек да буду договорени јер је усвојен и оквир партнерства са БиХ за период од 2023. до 2027. године.

Тегелтија је рекао да је сарадња са Свјетском банком добра, како у дијелу који се односи на финансирање пројеката, тако и у области консултантских услуга, саопштено је из Министарства финансија и трезора у Савјету министара.

На састанку је истакнуто да су неки важни пројекти тек у фази иницијативе за вођење преговора, док су неки уговори већ потписани, али се чека њихова ратификација у Парламентарној скупштини БиХ.

Шелдон је поручио да ће Свјетска банка у овој години наставити своје активности на пројектима у шумарском сектору, заштити квалитета ваздуха и развоју политика здравствених система у БиХ.

Састанку је присуствовао и замјеник министра финансија и трезора Мухамед Хасановић, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана