Тегелтија и Мекдоналдова разговарали о будућој сарадњи

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је током данашњег разговора у Сарајеву са резидентним координатором УН за БиХ Ингрид Мекдоналд да изузетно цијени досадашњу експертску и аналитичку помоћ и подршку агенција УН реформским процесима у БиХ.

Тегелтија је истакао да БиХ остаје посвећена јачању људских права, демократије, заштите животне средине, положаја младих, економском развоју и повећању квалитета живота грађана кроз испуњење Циљева одрживог развоја, дефинисаних заједно са УН.

Током сусрета разговарано је о будућој сарадњи БиХ са УН и о формирању Заједничког управног одбора између УН и БиХ за спровођење "Оквира сарадње за одрживи развој између УН и БиХ у периоду 2021-2025. године, саопштено је из Савјета министара.

Саговорници су размијенили мишљења о Регионалном програму УН за јачање улоге младих у промовисању међусобног повјерења, разумијевања и конструктивног дијалога у свјетлу усклађености са новим Оквиром сарадње УН за одрживи развој у БиХ и подршке младим људима у БиХ и региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана