Тегелтија: Циљ спинова о Тадићевој покушај СДА да овлада тужилаштвом БиХ

Срна
Foto: Агенције

САРАЈЕВО - Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика за правна питања Милан Тегелтија изјавио је Срни да се главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић у потпуности понаша у складу са законом и овлаштењима, те да је циљ спинова појединих медија о њеној одговорности, покушај СДА да овлада и овом правосудном институцијом.

"Пошто се у појединим медијима прави спин о некој одговорности Гордане Тадић, да то разјаснимо. Главни тужилац не само да има право него и обавезу да прима и саслуша притужбе на поступање тужилаца и ту се не може говорити о никаквој одговорности Гордане Тадић", рекао је Тегелтија.

Он је истакао да се Тадићева потпуно понашала у складу са Законом и својим овлаштењима. "Сваки покушај да се Гордана Тадић представи у контексту било какве дисциплинске одговорности је ништа више до обичног спина који нема упориште у Закону о Тужилаштву БиХ, а у склопу пројекта њеног уклањања са позиције главног тужиоца Тужилаштва БиХ и овладавање и том правосудном институцијом од СДА", тврди Тегелтија.

Тужилаштво БиХ је саопштило да је на основу пријава формирало два предмета, која су дата у рад поступајућим тужиоцима у Посебном одјељењу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију у вези са незаконито снимљеним разговором генералног директора Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ Османа Мехмедагића и главног тужиоца БиХ Гордане Тадић. У федералним медијима појавио се 40-минутни тонски снимак састанка Мехмедагића и Тадићеве.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана