Шврака смијењен са мјеста главног тужиоца Републичког јавног тужилаштва Републике Српске

ГС
Foto: Aгенције

САРАЈЕВО - Првостепена дисциплниска комисија ВСТС-а донијела је одлуку према којој се, Махмут Шврака, премјешта са мјеста главног тужиоца Републичког јавног тужилаштва Републике Српске на мјесто тужиоца Републичког јавног тужиоца.

Првостепена комисија одлучила је да је Шврака дисциплинки одговоран јер је пропустио поступати у складу са одредбама правилника о ТЦМС-у и закључака ВСТС-а из 2014. године којим су задужени главни тужиоци да у својим институцијама обезбједе додјељивање предмета свим тужиоцима путем ТЦМС-а. 

Такође, какво тврде у Дисциплинској комисији ВСТС-а Шврака је пропустио предузете и потребне радње са циљем отклањања евентуалних техничких препрека за додјелу предмета аутоматским системом одабира. 

"Супротно одредбама Закона о заштити тајних података БиХ пропустио је да покрене поступак персоналних сигурносних провјера запослених Републичког јавног тужилаштва Републике Српске", наводи се у саопштењу Дисциплинске комисије ВСТС-а у којем се наводи да је Шврака као члан ВСТС-а учествовао у доношењу тог закључка. 

С обзиром да се ради о одлуци првостепене дисциплинске комисије, Швраки је дозвољена могућност жалбе на ову одлуку, преносе Независне.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана