Сутра сједница, на дневном реду Поџићева смјена

Срна
Сутра сједница, на дневном реду Поџићева смјена

САРАЈЕВО - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало би на сутрашњој сједници да се изјасни о одлуци предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије да смјени министра одбране Сифета Поџића.

 

 Тегелтија је одлуку о смјени донио 6. октобра, након што је Поџић једностраном одлуком одгодио заједничку војну вјежбу Оружаних снага БиХ и Војске Србије на Мањачи, кршећи Закон о одбрани БиХ у начину рада и одлучивања.

 Осим ове тачке, на предложеном дневном реду је, између осталог, и Приједлог закона о измјенама Изборног закона БиХ, чији су предлагачи посланици СДП-а у Представничком дому. Тим измјенама се предвиђа спуштање изборног прага на страначкој листи са садашњих 20 на 10 одсто.

Посланици би требало да размотре и више извјештаја, као и иницијатива, међу којима је и иницијатива посланика Дамира Арнаута за успостављање процеса и отпочињања процеса издавања јединствених Ковид сертификата с циљем њиховог кориштења изван БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је данас да ће посланици СНСД-а сутра отићи у парламент БиХ, зато што сматрају да је неопходно да подрже иницијативу о смијени неодговорни министар одбране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана