Сутра облачно са сунчаним периодима, на југу киша

Срна
Сутра облачно са сунчаним периодима, на југу киша

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује промјењиво облачно вријеме уз сунчане интервале, а кише и пљускова биће на југу.

Ујутро и прије подне мјестимично ће падати киша на југу и југозападу, а смањење облачности и суво вријеме очекује се послије подне и током ноћи, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завод.

Јутарња температура ваздуха од осам до 14, у планинама од пет, а максимална од 13 до 19, на сјеверу до 23, на планинама од девет степени Целзијусових.

Дуваће вјетар умјерен јужни, а средином дана јак у централним и планинским крајевима.

Више сунчаних интервала, али и слабу кишу метеоролози су најавили за наредне дане када ће јутарња температура ваздуха бити од седам до 13, на планинама од четири, а максимална од 15 до 20, на сјеверу око 24, на планинама од 12 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завод, данас преовладава претежено облачно са кишом у Херцеговини и источним крајевима. Падавине се крајем дана и у вечерњим часовима очекују у већини крајева.

Бјелашница је данас у 14.00 часова била најхладнија са три степена, док је најтоплије било у Неуму и Угљевику, гдје је измјерен 21 степен.

Температура у осталим мјестима: Чемерно седам, Борје девет, Калиновик, Хан Пијесак и Иван Седло 10, Гацко и Соколац 11, Мраковица 12, Рогатица 13, Источно Сарајево, Кнежево, Ливно и Сребреница 14, Челинац, Билећа, Рудо и Фоча 15, Прњавор, Котор Варош, Мањача, Бихаћ, Мркоњић Град и Шипово 16, Братунац, Вишеград, Требиње, Бугојно, Сански Мост и Широки Бријег 17 степени.

У Бањалуци, Бијељини, Приједору, Градишки, Тузли, Новом Граду и Српцу данас је било 18 степени, у Мостару и Рибнику 19, а у Добоју 20 степени Целзијусових.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана