Сутра наставак суђења Цикотићу због злоупотребе положаја

Срна
Сутра наставак суђења Цикотићу због злоупотребе положаја

САРАЈЕВО - Пред Судом БиХ сутра би требало да буде настављено суђење бившем министру безбједности у Савјету министара Селми Цикотићу оптуженом за злоупотребу положаја, чиме је оштетио буџет БиХ за 9,7 милиона КМ.

Оптужница терети Цикотића да је од 2009. до 2011. године злоупотријебио службени положај тако што је незаконито погодовао фирми "Скаут" на штету Министарства одбране, којим је тада руководио, приликом плана извоза и продаје вишкова застарјелог оружја, муниције и војне опреме. Он је оптужен да је оштетио буџет БиХ за 9,7 милиона КМ.

Цикотић је, као службено лице у органима извршне власти у БиХ, својим радњама проузроковао штету по буџет БиХ и прибавио другоме имовинску корист у великом износу, чиме је починио продужено кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења, наводи се у оптужници.

Рочиште је заказано за 9.00 часова, објављено је на интернет страници Суда БиХ.

На претходном рочишту, које је одржано 28. фебруара, свједок Тужилаштва БиХ, вјештак Берко Зечевић говорио је о штетностима и неправилностима измјена уговора о продаји оружја.

Зечевић је рекао да је анализирао 11.000 страница материјала у вези са уговорима о продаји наоружања фирми "Скаут", који датирају из 2003. и 2004. године и навео да је утврдио да испоруке нису до краја реализоване.

Раније је најављено да би Зечевић требало да изношење налаза настави сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана